تأثیر عصاره چای سبز بر شاخصهای آسیب کبدی )ALT وAST )ناشی از تمرینات تناوبی شدید فوتبالیستهای حرفهای | ||
نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی | ||
مقاله 8، دوره 11، شماره 1 - شماره پیاپی 21، فروردین 1397، صفحه 97-106 اصل مقاله (1.64 M) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.48308/joeppa.2018.98924 | ||
نویسندگان | ||
زهرا منصوری* 1؛ نجمه کیانی2؛ فرهاد دریانوش1؛ مهدی صمدی1؛ وحید حدیدی1؛ افسانه حقدل1 | ||
1گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
2دانشگاه آزاد اسالمی، واحد علوم تحقیقات فارس، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
هدف: تمرینات تناوبی شدید (HIIT (میتواند به کبد آسیب برساند. آیا عصاره چای سبز بهعنوان یک آنتیاکسیدان میتواند این آسیبهای کبدی را کاهش دهد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر مکمل چای سبز بر دو آنزیم ALT و AST بهعنوان شاخصهای آسیب کبد بعد از تمرینات تناوبی شدید در فوتبالیستهای حرفهای بود. روشها: شانزده نفر فوتبالیست، در قالب یک طرح نیمهتجربی با اندازهگیری مکرر، به دو گروه تقسیم شدند. آزمون در دو نوبت، انجام و در هر نوبت 5 دقیقه قبل، بعد و 24 ساعت بعد از آزمون از بازیکنان خون گرفته شد. برنامه تمرینی شامل 4 نوبت یک دقیقهای در فاصله 50 متر رفتوبرگشت شدت باال با 2 دقیقه استراحت بین هر فعالیت بود. بعد از 14روز، شرایط تکرار شد و گروهی که دارونما گرفته بودند این مرتبه مکمل چای سبز مصرف کردند. تجزیهوتحلیل دادههای آماری با استفاده از آزمون t همبسته انجام شد. نتایج: نتایج آماری، نشان داد که آنزیم AST در گروه مکمل بالفاصله و 24 ساعت پس از فعالیت بهصورت معناداری از گروه دارونما پایینتر بود )به ترتیب 001/0=p و 02/0=p .)آنزیم ALT نیز در گروه مکمل بالفاصله پس از فعالیت کمتر از گروه دارونما بود )012/0=p )اما در مقادیر آنزیم ALT 24 ساعت پس از فعالیت هیچ نوع تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجهگیری: با توجه به معنادار بودن نتایج پژوهش، احتماال عصاره چای سبز موجب کاهش شاخصهای آسیب کبدی بعد از تمرینات تناوبی شدید میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای کبدی؛ تمرینات تناوبی شدید؛ عصاره چای سبز؛ فوتبال | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of green tea extract on indices of liver damage (ALT and AST) caused by high intensity interval training in professional soccer players | ||
نویسندگان [English] | ||
Zahra Mansoori1؛ Najmeh kiani2؛ Farhad Daryanoosh1؛ Mahdi Samadi1؛ Vahid Hadidi1؛ Afsaneh Haghdel1 | ||
1Department of Physical Education, School of Education & phychology, Shiraz University, Shiraz, Iran | ||
2Master of Science, School of Sport Sciences, Islamic Azad University, Science and Research Branch Fars, Shiraz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Purpose: high intensity interval training (HIIT) can damage liver. can green tea extract, as an antioxidant, reduce this liver damage? The aim of this study was to investigate the effects of green tea supplementation on two enzymes ALT and AST as indices of liver damage after high-intensity interval training on professional soccer players. Methods: Sixteen soccer players were divided into two groups in a quasi-experimental design with repeated measurements. Test on two occasions, and in each Blood, samples were collected 5 minutes before and 24 hours after performing the test. The training program included running with high intensity and 2 min rest between each activity. After 14 days, Conditions was repeated with the exception that a placebo group consumed green tea supplement in this stage. The data were analyzed using paired t-test to determine differences between groups. Results: The statistical results showed, AST enzyme in supplement group immediately and 24 hours after exercise was significantly lower than the placebo group (respectively (p=0.001) and (p=0.02)). ALT enzyme also in supplement group immediately after exercise had a much lower dose compared with the placebo group (p=0.012) but ALT enzyme no significant difference was observed 24 hours after the activity. Conclusions: Based on the significance of the results it seems that green tea extract would reduce the indices of liver damage after high intensity interval training. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Key words: Liver enzymes, High intensity interval training, Green tea extract, Soccer | ||
مراجع | ||
1. Buchheit M, Laursen PB. High-intensity | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,132 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,814 |